Schulden

Iedereen kan in de schulden komen door langdurig een betalingsachterstand vol te houden of door een grote benodigde uitgave waarvoor geld geleend is. Hoe worden deze schulden weggewerkt is wat dagelijks in gedachten omgaat bij degene die de schulden heeft. Als u hulp zoekt dan kunnen schuldeisers vaak bereid zijn om afspraken te maken voor een versoepelde terugbetaling van de schulden. In veel gevallen, wanneer ze kennis hebben van uw situatie, dan is het mogelijk om de schuld te verkleinen bij de schuldeisers. Ze nemen dan genoeg met een betaling van minder dan de totale schuld zolang dit maar afbetaald wordt.

Hulp zoeken
U hebt betalingsproblemen die hebben geleid tot schulden. Schulden zorgen voor financiƫle problemen maar ook emotionele problemen. Wanneer u de schuld te hoog laat oplopen dan zou het u wel eens te veel kunnen worden. Probeer de schuld dus zo snel mogelijk weg te werken. Hulpverlening kan u helpen om deze zorgen eens en voor altijd op te lossen. en die zorgen voor problemen.

Voor wie is de hulp bedoeld?
Als u bijvoorbeeld achter loopt met de betaling van de huur en er gedreigd wordt dat u op straat komt te staan met uw gezin dan is het absoluut nodig om er iets aan te doen. Als u voor een langere periode geld tekort komt en u zelf geen oplossing meer weet dan is hulpverlening noodzakelijk. Het is belangrijk dat u uw afspraken nauwkeurig nakomt. Het is dan mogelijk dat u na drie jaar uw schulden kwijt bent. Hier tegenover staat dat u zoveel mogelijk moet blijven verdienen om de schulden af te lossen in deze drie jaar. De hulpverlening die u kunt krijgen kost niets. De kosten voor de hulp wordt door de gemeente betaald.