Schuld aflossen

Iedereen met een betalingsachterstand of een schuld wil er zo snel mogelijk vanaf. Dat is ook te begrijpen. Een schuld speelt altijd mee in het achterhoofd waardoor u niet vrijuit kunt leven. Het beperkt u niet alleen dat u niet alles kunt kopen wat u wilt maar het kan ook voor emotionele problemen zorgen. Het is dan ook zaak om een schuld zo snel mogelijk af te lossen maar hoe doen we dat?

Vakantiegeld
Iedereen ontvangt in mei maand het vakantiegeld over het salaris van het voorgaande jaar. Het heet niet voor niets vakantiegeld en daar is het eigenlijk ook voor bedoeld. U kunt het echter ook gebruiken om betalingsachterstanden weg te werken. Waar anderen een lening afsluiten voor een vakantie kunt u niet op vakantie gaan en het geld gebruiken om de schulden af te lossen.

De schuld met de hoogste rente eerst
Als uw schulden uitstaan bij meerdere partijen is het aan te raden om eerst de lening met de hoogste rente af te lossen. Als u deze lening hebt afgelost gaat u door met de volgende lening geselecteert op het rentepercentage. U verlaagd uw maandlasten aanzienlijk door op deze manier te werk te gaan.

Schulden samenvoegen
Heeft u meerdere leningen lopen bij verschillende kredietverstrekkers? Dan is het verstandig om deze leningen samen te voegen. U hebt dan een grotere lening maar u kunt op deze manier wel een lagere rente krijgen. Met een lagere rente is er meer ruimte voor aflossen.

Controleer het contract
Heeft u een lening afgesloten waardoor u een schuld hebt? Kijk dan eerst in het contract of vervroegd aflossen mogelijk is. In veel gevallen kunt u zonder boete de schuld afbetalen wanneer u wil maar er kan een clausule zijn dat dit niet mogelijk is zonder boete. Als de boete hoog is dan kunt u het beter in termijnen blijven betalen. De voordelen wegen dan niet op tegen de kosten.