Hoe voorkom ik rood staan?

Als u wel eens rood staat weet u dan wel dat u over het bedrag dat u rood staat een rente betaald van 8 tot 15%? Dat is aardig wat geld dat u moet betalen voor het rood staan. De rente voor rood staan is bij elke bank anders maar u betaalt altijd een bedrag voor het rood staan, ongeacht of u veel of weinig rood staat.

Wat is rood staan precies?
Als u rood staat bij een bank dan heeft u meer geld verbruikt dan u op uw rekening hebt staan. Rood staan betekent een negatief saldo op de bankrekening. U hebt een schuld aan de bank. Roodstand is een vorm van een krediet of een lening. Als u altijd rood staat dan hebt u in feite schulden. Doordat de rente hoog is wordt de schuld hierdoor ook steeds groter. Als de roodstand te hoog wordt is het zelfs mogelijk dat u geen geld meer kunt opnemen omdat de kredietlimiet is bereikt.

Rood staan vergeleken met sparen
Als u geld spaart bij een bank dan ontvangt u rente over het spaartegoed. De rente die u krijgt van de bank over het spaartegoed ligt tussen de 1 en 3%. Dat is een groot verschil met de rente die u betaalt voor rood staan. Voorkom dus dat u rood hoeft te staan en spaar wat meer. Rood staan is zonde van het geld.

Artikelen over schuldhulpverlening: